14.09.2009

En liten oppdatering her fra Tigerstaden:) (igjen)

En kort arbeidsuke venter, kun to dager, før en liten turdag, før seminar med jobben. Helt greit det. Dessuten fikk man jo fri i dag, slik at man kunne stemme i ro og mak. Og det gikk jo kjapt unna det. Hadde det rimelig klart for meg hvilket parti som skulle få min stemme denne gangen. Det var ikke Høyre, eller FrP for å si det slik. Det er jo hemmelig valg, tross alt.

Neste valg, tror jeg nok jeg skal stemme på noen andre. Jeg byttet fra foregående år i stor tro på at min stemme kan utgjøre en stor forskjell. Jeg må jo innrømme at et borgerlig flertall ikke frister særlig. Folk flest tenker vel i det daglige generelt lite på hvem som sitter med makta, hvem som tar avgjørelsene og lignende. Hadde det forandret seg med et borgerlig flertall for Ola Nordmann? Eksempler på avgjørelser som har blitt tatt før om åra...eks: gi masse tilskudd til private kristne barnehager (KfF), meg bekjent ble vel en god del av denne støtten trukket tilbake for ett par år siden av den rødgrønne regjeringen. Høyre er jo et kapittel for seg selv, men om jeg merket mye til politikken? Student, uten jobb, på den tiden. Ikke noe særlig, men det er vel mer prinsippet og ikke minst ideologien til Høyre som ikke helt når frem til meg. Jeg må vel ærlig innrømme at jeg synes det er litt vanskelig å vite. Siden man ikke kan få hele kaka, men må ta til takke med et stykke. Jeg skulle jo gjerne likt å plukke litt fra de ulike partiene, for selv om jeg stemte på det jeg stemte på, så er jeg jo ikke enig i at de nødvendigvis har fokus på alt jeg er opptatt av. Jeg skulle jo gjerne likt litt annen politikk, men måtte jo slå meg til sånn litt på midten. Velvel. Jeg har uansett gjort min plikt som borger av dette samfunnet, og stemt. Selv om man kan diskutere frem og tilbake hvor mye en stemme teller og hvor mye påvirkningskraft, jeg som borger virkelig har. Klart dette er vel også en del av grunnen til at mange velger sofavalget og blir hjemme. Så man kan jo spørre seg selv om hvor demokratisk et valg er, om valgoppslutningen ikke er særlig høy. Nå vet jeg ikke hvor stor valgdeltakelse det har vært i år, men tidligere år har vel ikke folk gått mann av huse for å stemme. Kanskje en innføring av valg på nett kan få flere til å stemme?

Nok om valget, jeg er ikke såå engasjert egentlig lengre. Men det har vel noe med å gjøre at jeg ikke har klart å få rævva i gir og meldt meg inn i noe parti. Engasjementet har dalt noe de siste årene. Jeg får vel ha det som et nyttårsforsett.

Apropos..vurderer igjen å prøve meg på trening. Unngå støttemedlemsskap denne gangen. Vi får se. Friskis og Svettis har ikke så dumme priser, jeg bruker jo uansett 400 i mnd på masse drit, så kanskje jeg burde investere i litt trim? Treningssenteret ligger også på vei til jobb, så det er jo mulig å kombinere det litt. Kanskje jeg burde være litt flink, for en gangs skyld? Kjenner jo at kondisen er fraværende og pulsen raser når man går opp en bratt bakke. Så "helsegevinsten" ved å komme i gang med trening, vil jeg nok tro er stor. Også sjansen for å opparbeide litt sårt trengt kondis.

I morra er det jobb.....da må jeg bytte plasser på kidsa og være 110% tilstedeværende. Det har jo allerede gått 1 mnd i 1.trinn. Til nå har det, som dere har fått med dere, vært litt kamping, det har vært litt stressende og frustrerende til tider. En trøst er vel at det ikke kan bli verre, men bare bedre:) Får satse på at det er sant i dette tilfellet...

Nei, nå har jeg skrevet mye...takk til deg om du har giddi å lest heeeelt ned hit...du kan gjerne legge igjen en kommentar, hvor du kan skryte av at du leste hele innlegget:)

Ingen kommentarer: