11.04.2012

Update fra Barcelona :)


Klikk for større bilde!

B A R C E L O N A

Jeg lovte sist at jeg skulle legge ut bilder fra Barcelona - her kommer den første biten, så ender jeg vel opp med et slideshow fra flickr og bilder på face så klart.

Vi bestemte oss litt kjapt for å reise ett par dager til Barcelona. Undertegnede hadde vært der en gang før med FHS waaaay back og hadde lyst til å gi byen en ny sjanse. Fikk ikke det beste inntrykket den første gangen jeg var der, så derfor, hvorfor ikke dra med min kjære og stikke på nytt for å få bedre minner fra byen :) Som sagt, som gjort...så gjort(?).

I slutten av mars endte vi opp på et Ryanair (jeg vet jeg har sagt jeg aldri skal reise med Ryanair, men jeg ender stadig vekk opp med å reise med dem..gang etter gang..) til Barcelona. Vi hadde ordnet et hotell på sentralstasjonen (sentralt nok) og var klare for å ta Barca med storm.

Vi hadde skikkelig flott vær hele turen og endte til og med opp med solbrente neser, begge to:P Klager ikke! Hotellet lå 10 min ca med t-bane fra La Ramblas (om du betegner det som sentrum), så det var ikke noe å klage på. Dessuten var det også gangavstand til mange resturanter/puber/gater osv. Veldig bra. Og billig hotell var det også. Her er hjemmesiden til hotellet, jeg kan på det sterkeste anbefale det!:) De var midt under renovasjonen når vi var der, så det er nylig renovert. Fine, store rom til en billig penge:)

Vi spiste en del tapas, på turistvis og på spanskvis. Vi fikk drukket masse øl og spist alt fra god mat til ekkel mat. Og det gikk mer eller mindre på Spanglish hele veien. Jeg er fremdeles sjokkert over hvor mange som er skikkelig elendige på engelsk i denne delen av verden. Og jada..så klart har de heller ikke engelsk tale på noen av sendingene sine. Det er nesten så ille at de dubber CNN live.

Super tur. Om noen tenker seg dit kan jeg anbefale et par steder.
- hopp av og på bussen, kjempe radig om du har kort tid til sightseeing. Men du må sette av minst 4-5 timer. Du får til gjengjeld sett det meste.
- en pub som heter The Philharmonic (engelsk pub med hyggelige folk bak baren).
- Cantina Catalan (denne finner du i alle guidebøker), artig tapas (ikke bestill alt på menyen) og god service. Veldig overkommelige priser også. Sørg for at du også finner en mer lokal tapasbar, da denne er ganske infisert av turister.
- Andu -en litt bortgjemt bar.
- sørg for å rote deg vekk i Barri Gotic. En utrolig hyggelig del av byen med mange kule barer og cafeer+++ Gå her på kveldstid også. Ikke bare på dagtid.

Ellers - ta mange stopp -masse godt øl som fortjener en smak.

Etter denne turen har jeg fått et hyggelig minne av en hyggelig by som har det meste. Det var ikke helt badesesong så vi hutret oss langs strandpromenaden. Men til vår overraskelse var de ivrigste (dummeste?) allerede i bikini og i vannet. **BRRR**

Ingen kommentarer: