18.05.2010

When in Rome - do as the Romans???
Roma- den evige stad

Visste du forresten at alle veier (visstnok) fører til Rom?

En liten vårtur til Roma. Hva skal man si om Roma? ...jeg tar det hele kronologisk så får vi se hvor det ender..

Vi hadde da bestilt en flott pakketur med utrolig lang flytid, dette skulle da være myyye mer økonomisk enn å bestille fly og hotell separat. Noe det ikke ble i det hele tatt. Flyreisen startet torsdagsmorgen, Oslo til Køben, deretter til Frankfurt, så til Roma. Kom frem sånn i tre-tiden på ettermiddagen. Fikk sjekket inn på hotellet (måtte degradere oss til et ganske slitt ett, pga av avstanden fra sentrum). Tuslet rundt og endte opp med turens første pizza/pasta måltid (noe det ble ganske mange av etterhvert). Hadde flott vær denne dagen og levde i god tro om at det skulle holde seg. Regnklær og paraply lå fint hjemme.....

....men vi burde kanskje hatt de med...for de to neste dagene ble vi klissvåte. Himmelens sluser åpnet seg for fulle mugger og litt av gleden med en storbyferie ( i et sør-Europeisk land, meg bekjent velsignet med godt vær) regnet litt bort. Men ikke for å klage. Vi besøkte Vatikanet, St. Peters kirken, Colosseum og ja, de største attraksjonene. Det er noen som har kommentert at de ble skuffet av Colosseum, men jeg må si at jeg ble ganske fascinert i grunn. Om man bruker fantasien litt og drømmer seg ett par århundre tilbake når plassen var fylt med vann eller gladiatorer som kjempet en kamp på liv og død...jeg synes personlig at Roma har mye spennende historie, jeg skulle bare ønske at jeg visste mer om Romerriket og dets fall. Uansett -nok om det.

Vi fikk spist masse pizza og pasta..vi sto til og med i kø for å spise på en restaurant som jeg mistenker å være nevnt i alle turbøker. Det var i alle fall fullpakket, men pizzaen smakte ikke så verst og vi var rimelig fornøyde med besøket.

Turen hjemover ble ganske lang, ikke nok med den overhengende faren for å bli sittende (populært kalt) askefast, men forsinkelser finnes også, selv i disse asketider. Så vi endte opp på et hotell like utenfor Frankfurt lufthavn. Fint hotell og greier, men litt kjedelig. Kom oss endelig hjem, en dag etter planen...

Kan godt anbefale et besøk til Roma. Det kan hende du vil pakke paraplyen din i kofferten (evnt sjekk værvarslet)..

Steder jeg kan anbefale:

- Circus, ganske ok, kul cafe/bar
- Cybo, stilige lokaler og andre retter enn pizza
- De Baffeto, beregn tid på å stå i kø. Har du klaustrofobi og angst for å sitte oppå andre, anbefaler jeg ikke plassen
- Hard Rock, alltids kjekt spør du meg (vi så til og med en norsk kjendis!)

Jess. Det var vel det hele..nå er det vel Norge for alle penga fram til sommerferien. DA skal det reises igjen....enn så lenge...:)

6 kommentarer:

janne sa...

Ooo, kæm såg dåkk på Hard Rock? :P

Ska te Roma en gang æ og! Med fint ver da :P

Espen Sørum sa...

Jeg tok med meg en kompis som du sikkert har hørt om.. John Arne Riise.. vi henger på samme steder sjø :S

Elisabeth sa...

Roma bør oppleves i sol...

Og ja, John Arne Riise og en annen fotballmann fra Norge som vi ikke kjente igjen. Ble ikke heeeelt starstruck da..måtte være noen andre for mitt vedkommende.

Anonym sa...

Tror du får finne en forelesing om Romerriket og dets storhetstid med Colosseum og tapre gladiatorer. Meg bekjent er det mer enn ett par hundre år siden. Må jo være litt historisk korrekt. Ellers artig lesing. Blir sulten av alle kaffene og restaurantene du beskriver.

Hilsen en Ikke historielærer

Elisabeth sa...

Tid er et relativt begrep, er det ikke?:)

Jess, mye god mat...! Men tror jeg hadde blitt lei av pizza i lengden!

Anonym sa...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net