31.07.2008

The Dark Knight - utspekulert, mørk og kul!

The Darkest knight!

Dette er den nyeste filmen om vår alles superhelt, Batman, og ærkesskurken, Jokeren. Batman filmene har alltid vært mye omdiskutert, og ulike regissører har laget flere ulike versjoner av Gothams store beskytter og verge. Tim Burtons "Batman" fra 1989, med blant andre Jack Nicholson i rollen som The Joker og "Batman Returns" som oppfølgeren i 1992 er vel filmer vi alle husker, enten med glede eller gru. Tim Burtons stil er dog veldig ulik Cristopher Nolans. Det skal jo også sies at teknologien har kommet lengre og det har blitt vanligere med animasjon/bluescreen o.l. siden 1989...noe som gjør at mulighetene for å skape filmeffekter utenom det vanlige enklere.

I 1995 kom "Batman forever", regissert av Joel Schumacher, to år etter i 1997 kom "Batman og Robin" som aldri ble noen stor kassasuksess. Deretter var det duket for et par år med stillhet rundt denne maskerte flaggermusmannen, før vi i 2005 fikk det som skulle bli en av de beste filmene om Gothams beskytter. Denne signert av Christopher Nolan...."Batman begins" ble en stor suksess og Batman fikk igjen et løft etter ett par filmer som ikke "owned him justice...."deretter ble det stille en periode - før vi i juli 2008, fikk den filmen vi ventet på...mørkere, mer sadistisk og utspekulert...med en god rollebesetning...her kommer vi såklart ikke utenom Heath Ledger som gjør en utmerket rolle som The Joker. Jeg ser for meg at det kommer til å bli ett eller annet styr under Oscar-utdelingen ......noe arketypisk amerikansk fjåtterier....men uansett - Michael Caine som Alfred liker vi, det er ett eller annet med denne mannen som man bare må like...og det skader heller ikke med Christian Bale i hovedrollen...han er jo ikke direkte stygg å se på:P....han spiller forresten ganske OK også...:P

Filmens handling er lagt til Gotham City - skurkenes by - mafiaen herjer gatene og uro preger byen...handlingen er vel ganske godt kjent for de fleste av oss - Batman skal ordne opp, så kommer det en Joker som lager trøbbel, deretter viser det seg at den virkelige helten har en mørk side som da Jokeren har manipulert og denne helten viser seg fra sin mørkeste side og hjelper ikke på situasjonen..

Castingen har vært vellykket og sminken upåklagelig....musikken, effektene og ja, i det hele tatt...denne filmen hadde det meste. Jeg så for meg at 152 min kunne til tider gå litt sakte, men der tok jeg skammelig feil, filmen holder på seeren og gir deg valuta for pengene ( og det må innrømmes..det var et helvete å måtte betale for kino, etter 2 år med gratis kino...SURT!!).

Filmen er tidvis makaber og ganske voldelig og egner seg ikke for små barn...i Norge har filmen fått 15 år og det synes jeg er en fin grense.

Se filmen mens den går på kino! :) Du vil ikke angre!

Bilder hentet fra filmweb, div. blogger på nettetIngen kommentarer: