04.07.2008

Habana baby!!!

Da har vi endelig kommet oss til Cuba...vi er her paa andre (tredje dag)..kom sent paa onsdag 2. etter 12,5 timer med flytur, en time venting i Paris paa et fly som skulle lastes opp osv osv....ting tar tid.

Vi fant oss et Casa Particulares i Habana Centro, det luktet mugg og befant seg i en kjeller..eieren var veldig trivelig, med klipp klapp sko og null kompentanse i engelsk..noe som kan gjoere en slik situasjon baade litt vanskelig men ogsaa rimelig smaa komisk til tider..dama prata i vei til oss paa spansk som om vi skjoente alt hun sa...noe vi ikke gjorde...vi nikka og smilte pent tilbake:)


Habana Vieja
Vi fant straks ut at muggbefengte laken ikke var helt plassen for oss, saa vi tok foerste taxi ut til gammel byen hvor vi kapret et gedigent 'hotellrom'eller noe som i alle fall ligner paa dette..more to come!

Den gamle bydelen har blitt pusset noe opp, men det er fremdeles mye som trengs aa gjoere. Men den har uten tvil et utrolig stort potensiale! Bygningene er i duse pastellfarger og kolonistilen som preger byen gir et inntrykk av falne tider....

Vi har trasket rundt i varmen..ganske varmt, men overkommelig, det verste er vel at undertegnede svetter som en gris til alle doegnets tider! Det er ganske klamt her!

Mange som snakker til oss, vil ha oss med hit og dit..barn som spoer etter karameller/tyggis o.l...det er alltids noen som er ute etter aa utnytte turistene..noe som er ganske forstaaelig i grunn, med tanke paa hvor fattig de faktisk er...

Inntrykkene saa langt er mange, men vi gleder oss veldig til aa komme oss vekk fra storbyens trykkende hete og ut paa landet..i morra gaar turen til en liten by som heter Viñales. Her skal vi nok spare litt penger aa satser friskt paa casa igjen..satser paa bedre standard denne gang! etter noen dager gaar turen mot kysten og ei lita oey paa nordvestkysten...her skal det visstnok vaer flotte strender! (Noe vi fikk en forsmak paa i dag...og vi maa si...herregud saa lekkert det saag ut!!).

Alt bra her...etter noe jetlag i ett par timer begynner vi aa justere oss til manaña tiden her! Vet ikke helt naar vi faar oppdatert igjen da det ikke bugner over av internettcafeer o.l. Sitter naa paa et fancy pancy hotell og bruker masse penger fordi nettet er treeeeeeeegt!

take care soo long!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hallo!

Tirsdag 8.juli her i Meråker, sitter på jobb, leser bloggen din og fikk lyst til å si at vi lever her også. Ser at dere har det fint - misunnelig. Skal hilse fra Julie Flaamo.

Mamma