23.07.2008

Veien hjem...

Veien hjem har vart i ca 4 nydelige uker...fylt med med mange nye opplevelser og bekjentskaper...vi har krysset Cuba, saa og si....Lars Monsen style i foelge Espen..kan vel nesten ikke klage..selv om vi ikke har stoett paa bjoern, elg eller moskus, har det vaert en del kakkerlakker, gekkoer, edderkopper, mygg og ikke minst hoener! Skumle dyr dette ogsaa med andre ord..

Oppsummering av den siste uken...

Etter Trinidad og Ancon (alt inkludert hotellet)....stakk vi til turistmagneten numero ono i Cuba, Varadero, som er en liten halvoey paa nordkysten...situert ca 3 timer fra Havana. Her skulle vi grille oss og oppleve en hel utrolig ukultur naar det kommer til matveien..de lokale helten eier absolutt ikke skikk og bruk naar det kommer til mat..naar man foerst er paa et hotell hvor alt er inkludert, saa skal man absolutt utnytte dette til det fulleste...dette utartet seg som et sirkusshow..her var det ikke snakk om aa forsyne seg flere ganger, men neida, man skulle fylle opp fatet slik at det bugnet over av alle merkelige retter..deretter var det snakk om aa stappe dette raskest mulig i seg..makan til griser..deretter stappet de alt av rester ned i veska. Buffet a la Cuban style er ikke noe aa anbefale!

Uansett - her traff vi blant annet noen hyggelig nordmenn og ei skikkelig nice lady fra Dublin, Katherine, som vi hang litt sammen med, mens vi "killed some time in Varadero"..Varadero var ikke helt noe for oss, vannet var fint og godt, stranden var derimot skitten og det bugnet over av flasker, bokser og annet soeppel. Det var ingen som ryddet og de lokale saa ikke akkurat ut som om de gadd aa bry seg om dette. De var derimot de som forsoeplet desidert mest, ikke oss turistene. Skamme seg skulle de! vi fikk egentlig veldig nok etter ett par dager og var glade da vi kom oss tilbake til Havana...

Havana - de to siste dagene....svett, svettere, svettest....
Det er varmt! Uten tvil! Vi svetter enda som griser og naa er vi litt leie av det egentlig..! Gleder oss til aa komme hjem til mer normale temperaturer! Den nest siste dagen brukte vi paa litt turistting...titte litt her og der, helt greit...deretter var det duket for noen daiquries paa kvelden sammen med vaar irske venn..endte opp paa en ganske saa hyggelig plass med hyggelige priser og live musikk..en fin fin avslutning paa oppholdet vaart!

Dagen i dag har gaatt med til aa oppsoeke internett...ikke akkurat oddsa med oss, men kom oss da paa nett etter mye om og men..

Innen to timer er vi paa flyplassen og i Paris i morra tidlig....1130 lokal tid, og 1430 i Madrid, lokal tid (norsk tid)...Fredag er vi hjemme igjen om vi da ikke faar booket om noe..

Saa, hasta luego til dere som har lest bloggen vaar mens vi har vaert paa tur! Det har vaert en opplevelse! Snakkes!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Uu, ferdig allerede? Men bli sekkert godt å kom heim, sjøl om det e 13 grader å regn.

Neida! Meldt knallver hen no i helga, så heile Norge e glad for at dåkk kjem heim å tar med dåkk sola :)

Anonym sa...

Heisan. Sender noen ord. Så glup jeg er som sier dette. Kommer nedover når dere er på plass i Oslo. Snakkes. Papsen