28.08.2009

2. uke "vel"? overstått...

Eventyret fortsetter om den nyutdannede læreren som har begitt seg på ville veier og havnet på en skole. Hvor det befinner seg 20 ulike personligheter, mange med større personligheter enn andre. Hvordan skal dette ende?

Etter 2. uke sitter jeg vel igjen med mange nye inntrykk og mange opplevelser, noen gode og noen litt mer strabasiøse. Hodepine har vært inne i bildet, jeg frykter jeg kommer til å få øresus i utgangen av året. Ja, i det hele tatt, velkommen til en lærers hverdag.

Uken begynte ganske komisk, med innføring av ordenselever. En stakkar ble satt til å vaske pultene. I det jeg gir han kluten og ber han vaske pultene kjenner jeg noen barnehender prikke meg på armene. "Lærer, lærer - hva er en pult?". Ok..kanskje på tide å forklare hva en pult er:P Man tar jo ting for gitt, noe man kanskje ikke bør...(en liten latter måtte kveles i det jeg forklarte at det var det de satt ved). Gutten gikk på med iver og lyst og vasket ikke bare pultene EN gang, men neida, dette kunne faktisk pågått i det uendelige. Det ble vasket og vasket. Jeg tok riktignok ikke tiden, men at gutten brukte 10 minutter på å vaske 5 pulter, er ikke en underdrivelse. Jeg spurte så om han hjalp til hjemme.. Men neida, det gjorde han ikke. Synd, for her var det virkelig støvpusser materiale.

Ellers så har det jo ikke skjedd særlig mye, rekker ikke så mye enn stå opp - til jobb - jobbe - fra jobb, komme hjem og være litt sliten...men sånn er det. Hva har man helgen til? Rekreasjon og oppbygning, det blir kanskje noget feil å si rehabilitering? :P Eller?

Siste time i dag (fredag), var rimelig kaospreget til tider. Er det det velkjente fredagssyndromet? De var faktisk, tilnærmet, still og englebarn i de første timene. Men dette døde hen i løpet av dagen, og forplantet seg til siste time. Velvel...burde vært omvendt.

Nå er det dags for litt middag og deretter litt tapas og vin hos ei vennine. Kanskje en middagshvil innemellom slagene...?:P

Enn så lenge. Elisabeth.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Siste timene fredag kan være et sant kaos. Greit å oppleve det samt å vite at det ikke er noe nytt fag som er innført i skolen etter Kunnskapsløftet.

Spesialpedagogen

Elisabeth sa...

nei, faget "kaos" tror jeg nok jeg får oppleve ett par ganger..:P KL burde innført strengt forbud mot dette faget:P Hehe..!