15.08.2009

VG melder: Hasjbruk blandt unge halvert

Videre skriver VG (en av grunnen til denne da såkalte nedgangen).

..."tror litt av nedgangen skyldes en økende andel ikke-vestlig ungdom som bruker lite rusmidler selv, og som påvirker resten av ungdommen"..

Klart de bruker det ikke selv, de bare SELGER det!

Du kan lese saken her

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hasjbruken hadde vel gått ytterlige ned hvis utenlandskfødte hasjselgere hadde slutta med å hive seg over folk på gata for å selge. Ble helt overfalt selv etter en konsert.

"Hasj! Hasj? Marihuana? Hasj!"!

Elisabeth sa...

Har ikke blitt tilbydt selv, men kjenner folk som har blitt det...uting deluxe spør du meg. Ut med det sier jeg bare. De ødelegger for de som virkelig trenger hjelp!

Anonym sa...

Hasj er mindre farlig enn alkohol. Bedre at de selger det enn farligere ting.

Elisabeth sa...

hasj er i følge norsk lov ikke lovlig å selge, så jeg kan virkelig ikke se at det er bedre å selge noe annet fremfor andre mer "farlige" ting. Veien til narkomani går ofte via hasj...så er det sagt...

Anonym sa...

"Hasj er mindre farlig enn alkohol. Bedre at de selger det enn farligere ting" er et av innleggene. Sorry, men du har ikke snøre peiling hva du prater om.

Elisabeth sa...

drit i å kommenter da! Fritt land!

He sa...

Hasj er mindre farli en alkohol. Det er kjent fakta blant ekspertene.
"Sorry, men du har ikke snøre peiling hva du prater om." Utdype litt? Når man snakker om hvor farli et rusmiddel er, så handler det som oftest om 3 ting: Avhengighet (både hvor fort man blir avhengi å hvor vanskeli/farli det er å slutte), fysiske skader på kroppen og hvor stor faren for overdose er (basert på hvor mye som skal til for å få en passelig rus sammenlignet med kor mye som skal til for å dø).

Det finnes 2 typer avhengighet, fysisk- og psykisk avhengighet. Hasj avhengigheten er aller mest psykisk. Psykisk avhengighet kan man få av så å si alt fra Kingsize burgere til dataspill, og symptomer kan være urolighet, lett til moderat irritabel, såvevansker, kald svette, kjedsomhet osv. Disse symtomene er helt ufarlige og som regel triviale. Har sjøl kjent denne avhengigheten fra tid til annen, og den er ikke verre en at man kjeder seg og er rastløs noen få dager. Hvor fort man blir avhengig er veldig individuelt, men tar som regel mer enn en uke med konstant røyking.
Alkohol derimot skaper fysisk avhengighet, etter 4-7 dager med flatfylla. Så hvordan virker denne fysiske avhengigheten? Alkohol virker sånn at hjernesignalene går saktere. Hvis alkoholen blir tilført jevnlig hver dag så vil hjernen reagere med å oppregulere hastigheten på hjernesignalene. Derfor, når man stopper tilførselen av alkohol, så vil man få alvårlige symtomer, pga alt for høy hastighet på signalene. Mange synonymt med ruseffekten av alkohol. Men det som er aller farligst er at man kan dø av denne typen avhengighet, så fort som bare 2 dager etter drikke stopp, også ofte uten forvarsel.
Fysiske skader av hasj er nermest ikke tilstedeværende (med mindre man røyker hasjen...). Hasj plager ikke levera og nyrene noe serlig, det har aldrig skjedd at noen har fått lever eller nyre skade av hasj alene, ikke engang etter 40 år med dagelig misbruk sees fysiske skader av den sorten. Andre organer som ikke har med rensing av kroppen har ingenting å bekymre seg over siden hasj inneholder lite direkte skadelige stoffer og "rus" stoffene har liten virkning på de delene av hjernen som styrer interne funksjoner som f.eks hjerte, lunger, blodtrykk osv.
Alkohol derimot har effekt på så å si hele hjernen, og dens effekt på livsviktige organer som hjertet har ført til mange dødsfall hos folk med dårlig hjerte. Man må også drikke store mengder i forhold til andre rusmiddler, dette tar selvfølgelig på levera. Og det hjelper da heller ikke at alkohol blir metabolisert om til andre giftstoffer som metanol og mere hvilket er mye hardere for levera å fjerne en alkohol. Disse giftstoffene har faktisk mye av skylda for baksmellen man kan få dagen etter. Forøverig så sees fysiske skader på de fleste andre organer i kroppen etter missbruk også, men ingenting så seriøst som levera å nyrene.
Så var det OD sjangse. Denne er simpel. En voksen man må innta 1.5kg marihuana for og dø, noe som er mange mange ganger vanlig dosering (0.2g), å en overdose kan i praktis ikke skje med en tilfeldighet, men heller med vilje.
(LD50 for små barn er ca 100-150 gram hasj.)
OD av alkohol er det mye større sjangse for, pga at mengden som trengs for og bli full, ikke er langt i fra mengden som trengs for å dø. 2-3 ganger mer en normal dose kan ende fatalt med dødsfall.

Alt jeg har skrevet her er fakta. Mye fra erowid, men man kan finne den samme innformasjonen overalt på respekterte sider. Til slutt vil jeg legge til at WHO (World Health Organization)!!! har dokumentert at hasj er mindre skadelig/farlig en alkohol. Vis du ikke stoler på en sånn kilde så vet ikke jeg hvilken planet du er ifra!

He sa...

Åiåi. Ja hasj det fikk meg til å prøve amf, ecstasy, morfin, piller, sopp, osv! NOT!!! Det var tilgangen (dealern) som ga meg muligheten til det, + en depresjon som motivasjon. JEg synes det er uhørt at tusen på tusenvis av ungdommer må gå til dealere og skumle miljøer bare for å skaffe seg et par gram hasj. Stigmaen av hasj i samfunnet vårt hjelper heller ikke, da de tvinger folk inn i isolerte- miljøer og vennekretser hvor man da ofte omgås folk og venner som bruker hardere stoffer. Ond sirkel det dær. Forbudet av hasj er bare med på å dra folk inn i disse miljøene, det 4 mest brukte (og en av de minst skadelige) rusmiddelet i verden etter nikotin, koffein og alkohol, ulovelig? Smart? NEI, det er faen galskap!

Det er ingen beviser for "The Gateway Theory" som du tydeligvis er tilhenger av. Den er heller basert på utalelser fra narkomane dumrianer. Vil også påpeke at det er 10000 heroin missbrukere, altså narkomane i norge. Gjett hvor mange som bruker hasj i norge, VELDIG VELDIG MANGE! Faktisk vær 5-7 person du ser på gata bruker sansynligvis hasj en gang i blant. Det er mye vanligere en de fleste tror.

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er

Anonym sa...

ma sjekke:)