23.07.2010

Malta and Gozo

Vår første tur gikk til Malta og Gozo. Jeg har lenge ønsket å dra til Malta. Det som var mest hyggelig var i grunnen ikke den stekende sola, men alle imøtekommende menneskene vi møtte. Dog, ikke alle var like imøtekommende, men stort sett mye trivelige folk.

Vi reiste først til Sliema og ble der i to dager. Sliema ligger like utenfor hovedstaden. Den har kanskje ikke så mye å by på, bortsett fra en del shopping. Det er generelt få strender på Malta, så sånn sett ble det lite sol og bad disse dagene. Vi tok en sightseeing buss og fikk sett det meste av de nordlige delene av øya. Landskapet er ganske likt. De fleste landsbyene har bygd husene sine i samme materialet, så en er den andre lik. Malta setter også religon ganske høyt, i alle fall sitter jeg igjen med det inntrykket. Den katolske kirke preger dagliglivet til mange. Malta er inndelt i 15 forskjellige "parishes". Og hver helg i sommermånedene feirer de en "festa", hvor det er massivt fyrverkeri og parader i gatene. De løfter en statue av en helgen over seg og går igjennom gatene. Dette fører også til at det er mange kirker og basilikaer på Malta og Gozo.


Busssytemet i Malta er litt av et skue. Bussene er gamle som dagen er lang, det kjøres som om man skulle stjålet vei, buss og ja, det som stjeles kan. Det er ikke alltid man føler seg like trygg gjennom de smale gatene. Jeg spurte en taxisjåfør om det var mange trafikkulykker på Malta. Vel, de fleste skjedde når folk hadde drukket og kjørte hjem, kunne han fortelle. Det finnes med andre ingen promillegrense på Malta. De fleste får bøter for at de ikke bruker bilbelte. Kanskje ikke akkurat informasjon som man føler seg tryggere av.

Vi reiste fra Sliema til Buigibba. Hvor vi klarte å bytte rom 3 ganger i løpet av en natt (Dolmen hotell). Det var et rimelig fint og stort hotell, og rommene så veldig bra ut på nettet. Men tror du at vi fikk et fint rom? Neida. Lures de som lures kan. Kanskje var ikke £80 dyrt nok for et rom som ikke hadde vegg i vegg teppe? Grunnen til at vi måtte bytte rom skal du få her...vi havner da som sagt på et slitt rom, med vegg i vegg teppe, noe som ikke er særlig bra, siden det samles utrolig mye støv. Badet var lite og upraktisk og AC funket så der...den funket så der helt til vi våknet av at det drypper fra taket og ned på gulvet. Ojsann.....jeg går ned til resepsjonen og henter en resepsjonist som kommer i følge med en annen en. De fikler litt med ACn og konkluderer med at det er et rør som er i ustand. Kanskje ikke så vanskelig å konkludere med? Det som skjer da, er at det legges to håndklær for å ta av vannet. Han ber oss om å bare la AC'n stå på. Så skal noen fikse dette neste dag. Vi spør om vi ikke kan bytte rom, men nei, det var nok dessverre ingen rom å oppdrive. Følte meg plutselig som Josef og Maria. Ingen rom ledige...vi sovner etterhvert...for igjen å våkne av at vannet fosser ned. Jeg tuller ikke!! Det pipler ut og renner nedover vegger og tak. Vegg i vegg teppet som allerede er skittent og fullt av støv, blir nå vått og det lukter og ja...det hele ender med at vi får sove på et annet rom, et FINT ett, og samtidig blir vi fortalt at vi kan komme tilbake til det gamle rommet neste dag når de har fikset det. Vi var ikke helt enige i det og ender opp med å få et nytt rom neste morgen, der luktet det mugg og innestengt røyk. Det var full av småfluer. Jeg tror jeg drepte ca 25 stk. Helt elendig. Vi fikk klaget vår nød til hotell manageren neste dag og endte opp med å få litt rabatt. Det skulle bare mangle spør du meg. Jeg har bodd mye på hotell og dette må være et av de verste oppholdene jeg noensinne har hatt. Hotelloppholdet hadde blitt et helt annet hadde vi hatt et annet rom. Det er utrolig hvor mye rommet faktisk skal ha å si for et opphold.
Deretter reiser vi videre, med skranglebuss, til Gozo og Xlendi bay. Xlendi er en søt, noe søvnig, gammel fiskelandsby. Se bildene over. Det er en liten bukt, med en knøtteliten strand. Men de lokale og mange av turistene benytter seg heller av lidoene (stein/berg). Ble her i to dager. Tok også en Gozo sightseeingbuss her. Fikk sett øyen og det den hadde å by på. Masse karrig landskap, noen kirker her og der...det samme byggematerialet over alt. Vi reiste til Azure Window og Inland Sea...ganske fint, selv om det ikke var såååå azurblått...:)

Alt i alt - Malta var bra, vil anbefale folk å sjekke opp om det finnes strender i nærheten, ellers må du beregne litt tid til å reise frem og tilbake. Gozo var hyggelig, litt mer laidback...

Topp Malta:
- Duo - tapasrestaurant i Buigibba
- Gozo (Xlendi), hyggelig plass, vi lå på et hotell som het San Andrea, det var kjempe OK. Rent og ryddig. Ganske små rom, men de hadde det man trengte.
- Scarlet Lounge (tror det heter det), ligger midt i bargaten i Paceville. Der spilte de kjempe bra house:) Jeg likte meg i alle fall svært godt der. Gjør heller ingenting at det koster 45,- for en drink=)
- Tigne point i Sliema har et godt utvalg av butikker (generelt kan du shoppe en del i Sliema). Mange britiske butikker dog.
- Strender: Little Armier og Rambla Bay, du har også Golden Bay (der har du et SAS hotell), du har Paradise Bay og ja, det finnes et knippe fine strender. Som regel blir det basseng eller lido som er alternativet.

Det var en liten oppsummering av turen.

Ingen kommentarer: