17.10.2008

Tanker ved ukens slutt...

Det er ett par ting jeg har lyst til å kommentere i den anledning..

Følgende....
Jeg går til jobb, bak meg kommer det ei travel dame, med høyhælte sko som klikker i det skoen treffer asfalten, klikk, klikk, sier det i det hun traver forbi meg - og jeg oppdager til min store forskrekkelse at det er en mann.

Det er så mange menn her i denne byen som har sko som klikker når de går....jeg fatter ikke..og hver eneste gang tar jeg feil og tror det er ei dame. Jeg tenker, er det ikke flaut å gå rundt og klikke som ei dame i høyhæla sko? I det denne tanken såvidt rekker å fordøyes hører jeg nok ei dame komme gående bak meg..:P

Det er også en kjensgjerning at alle i denne byen (som er fra Oslo) har det travelt. Uansett om de har flere timer på seg traver de avgårde i hui og hast som om det skulle brenne under skoa dems. Dette skjønner ikke jeg meg helt på i det jeg kommer loffende, neste subbende til jobb, eller hvor enn det måtte være i et traust tempo. Det er ikke det at jeg ikke kan gå fort, jeg pleier å måtte raske litt på når jeg skal til jobb, for søvnen min er veldig dyrebar og det er utrolig kjedelig å stå opp kvart på sju (06:45). Men jeg går da i det minste ikke fremover, med stress i øyna. Neida, her har du dama som gjerne kommer 2 min for seint fordi hun ikke går raskt nok til jobb. Så, hva er det med alle travle mennesker? Jeg tror ikke man har noe igjen i den store sammenhengen for å stresse seg igjennom livet. Man må kunne stoppe opp, se seg om i grøftekanten, nyte lukten av høst, se på høstfargene på det falne løvet på bakken. Dette kan ikke travle mennesker tillate seg der de haster forbi, mens en stakkar ikke rekker å tenke seg om før de har lagt deg bak det og du for dem har blitt til en liten, ubetydelig, flekk i det fjerne. En flekk som tok seg altfor god tid..en flekk som ikke hadde det travelt med å komme på jobb, men travelt med å nyte resten av den tiden man har igjen.

Dette er noe jeg da har tenkt på i det siste. Når jeg går til jobb dukker det ofte opp tanker om ting og tang..jeg tenker da at dette må jeg huske å skrive ned i bloggen min slik at verden også kan ta del i mine tanker. Det har jeg da gjort, følte meg litt poetisk denne gangen..eller hva?

Nå er det i alle fall på tide å bryte opp tankerekken med litt søvn, før det sosiale kaller...

God fredag alle sammen:)

2 kommentarer:

Anonym sa...

hei hobbyfilosofen min. Arvelig belast? :-) Grått og kjedelig vær i Meråker i dag. Så vidt over null. Blir vel kafe turne rundt på bygdas alle kafebarer. Kanskje en snartur på Lia. Ha det bra lille venn. Papsen

Anonym sa...

Hei Eliabeth. Må si du skriver veldig bra. Og for noen nyyydelige foto du tar! Ikke rart Rolf e så stolt over dattera si (joda, vet han har flere grunner til det :-))

Ha ei fin helg.
Hilsen Eva