12.11.2008

Svensk arbeidskraft..:P:PI dag har jeg da selv opplevd den massive svenske arbeidskraften dette landet har "dratt til seg". Man skulle nesten tro at det fantes svenske sommerkolonier hvor man rekrutterte arbeidskraft til Norge. Denne arbeidskraften skulle da fordele seg ut i utelivsbransjen og restaurantbransjen, spesielt i Norges hovedstad, Oslo.

Jeg jobbet da ekstra på en cafe her i byen, og det første som møter meg er ei trivelig, svänsk tjej från Stockholm. Etter dette kommer det ryende inn med svenske damer, litt lettere (godt!) sminket, men dog, trevliga tjeier..Jeg lurer da virkelig på hvor de kommer fra. Jeg kommer da med en kommentar, til da, den polske kokken!:P om at vi "utlendinger" må holde sammen. Bak meg hører jeg svenske tjejer i bakgrunnen...de prater og ler.

Jeg sier da, spøkefullt, til min svenske "kollega", - " Det e sannelig MANG svænska her i byn, spesielt på Fridays og Hard Rock". " Ja, och på Saras telt är det nesten BARA svänskar" sier da hun raskt tilbake. Jeg er så enig, så enig.

Det gjør meg ingenting, men det er litt "snedig" å tenke på at svensker kommer hit for å jobbe, men de er jo så trivelige så det gjør jo ingenting. For å sitere en kommentar på vibb.no (en kommentar lagt inn om resturantkjeden Yaya's)....

- BARE svensker der, så det er så autentisk Thailand man kommer mao.
- Spesielt dårlig: fullt av svensker :P
..når det siste ordet er sagt..."Svensker er ålræite dyr."

6 kommentarer:

janne sa...

Det e jo itj nå nytt, det rekrutteres faktisk svenska te å jobb i Norge. Det e en fyr som faktisk har gjort det te jobben sin å fiks jobb te svenska, særlig på Saras telt. God kurs og lønn vettu! :)

Elisabeth sa...

....joda..but still, "artig" fenomen. Det kryr formelig her i hovedstaden i allefall..=) Burde vel satsa på en karriere innenfor svensk arbeidsformidling her til lands:P

Gunnhild sa...

Ja, d mærka æ rågodt no når æ va i Oslo æ å - d e jaggumæ svænska i kvar ein klesbutikk og på kvar einaste restaurant!
Tyttje d bli LITT i mæst laget æ da, e jotj i Stockholm meirsom:P
Og dåm e som regel VÆLDI godt sminka å ja.
(Godt meaning MYTJI, ikke godt meaning FINT...=)

Elisabeth sa...

hehe..ja, meaning MY:P

Flytta till Norge sa...

Det var lang tid siden du skrev denne bloggposten. Idag er det nesten 80.000 svensker i Norge! Dette tilsvarer en vekst på over 50.000 svensker siden 2007.

Det er tydligvis mange bedrifter som ettespørr svensk arbeidskraft hvis selskap kan ha slike sider.

Elisabeth sa...

Ja, det begynner å bli en tid tilbake.. og det har vel ikke blitt færre svensker i hovedstaden i etterkant.

Har sett ulike dokumentarer o.l. og har fått inntrykk av at svensker er populære å ansette.

Som sagt - jeg har ikke noe i mot det, det var bare en liten bemerkning. De gjør seg jo veldig synlige i bybildet og er en hyggelig tilvekst.

Selv om kanskje boforholdene ikke er de beste (eks. i Brugata).