06.05.2008

Flykaos - sikkerhetskontroll - ransakelse

Da var det et faktum, jeg er offisielt veldig forbannet på flyreglene. Det vil nærmere bestemt si sikkerthetskontrollen. Nå skal du høre den hele historien som leder til dette sinte innlegget (det er ikke så veldig sint ennu!! men bare vent du så skal du få lese sinna innlegg...hvilket betyr at du må lese litt mer...)

På vei til Grorud-busstopp. Flybussen er ventet om et lite kvarter. Forbauset ser undertegnede på timetabellen - vent litt, her er det noe feil. Det går jo ingen buss - det vil si, det går en buss om 45 minutter og flyet vårt går på dette tidspunktet om 1 time og 45 minutter. Flybussen tar en halvtime. You do the math. Jeg forbanner på et visst punkt Espens mor som har lurt oss opp i stry (dog i veldig god tro!). Vi haster tilbake til T-banen med kofferter og vesker på slep. Til alt hell kommer faktisk banen akkurat i det vi når stasjonen. (Ja, jeg veit dette høres veldig fantastisk ut..men det er helt sant!). Deretter satser vi alt på å nå flytoget som har avgang 10:45 fra Oslo S (det skal også sies at dette sporet flytoget går fra ligger på motsatt side av T-banestoppet). Vi ankommer spor 13 (overtroisk?) klokka 10:47 (og det er på dette tidspunktet 58 minutter til flyet vårt går og 18 minutt til neste flytoget har avgang. På dette tidspunktet må det vel sies at mitt humør hadde sunket ganske betraktelig. Jeg ser Norwegian flyet forlate Gardemoen uten oss. Etterhvert kommer vi oss på et flytog med retning Gardemoen. Da vi endelig når frem er klokka 11:30....flyet går om 15 min. Hva skjedde med den, sjekke inn og så videre en halvtime før? Da jeg prøver å sjekke inn via automatene får jeg bare beskjed (logisk og naturlig nok) om at jeg ikke kan sjekke inn..jeg forbanner automatene og Norwegian i det stille...før vi haster til bagasje droppen...der får vi beskjed om at vi ikke kan sjekke inn og at hu dama må booke oss om. Jeg skriker ut i fortvilelse..."men vi har ikke råååååd til å booke om".....hun syntes vel etterhvert litt synd på oss og roper etter oss i det vi haster oss mot sikkerhetskontrollen at gaten stenger om 4 minutt...HERLIG!

Sikkerthetskontrollen:
Dette er et lite kapittel for seg selv. Her haster vi med vesker og alt av flytende eliksirer som vi skal sprenge flyet med (ærlig talt hadde vi vel pakket alt over i kofferten som var planlagt å ligge UNDER flyet og sjekkes inn slik at vi ikke skulle dra denne med igjennom sikkerthetskontrollen..) Min bedre halvdel puffer meg fremover og sier at jeg må ta med meg kofferten på 100 kilo gjennom kontrollen. Rundt oss, faktisk på alle kanter, ser vi lette, små søte kofferter, eiere som ikke stresser, eiere som bare har en lett koffert til håndbagasjen...vår da, ikke søte eller ei lette koffert passerer på en måte kontrollen, selv om jeg blir vinket til side og ei dame skal grave i skittentøyet vårt...her finner hun da følgende:
- hårspray
- en halvtom boks med body butter fra Body Shop
- en uåpnet BonAqua flaske
- en halvtom såpeflaske fra H&M
Dette er da STORE ting, med potensiell fare som MÅ kastes (eller destrueres for å bruke hennes ord...) Jeg fortviler litt og tenker på alle mine elskede parfymeflasker og ser de på vei til destruering i mitt indre...men det er da...og her mine venner, er DET som gjør meg forbannet, at denne damen da kan fortelle meg at de trenger jeg ikke kaste. Det går HEEELT bra med parfyme flasker, men hårsprayen derimot var for STOR......hadde jeg ikke vært så stressa (gaten stenger på dette tidspunktet om et halvt minutt)...hadde jeg skulle tatt opp diskusjonen (dette har tidligere ført til at jeg nesten ble nektet adgang til flyplassen)......Uansett....dette hadde jeg dessverre ikke tid til....men faen asså...dette irriterer meg veldig..

Vi rakk flyet.

2 kommentarer:

Vilde sa...

U know... Hårsprayflasker er egentlig ikke lov å ha med uansett.. Dersom de er under trykk.. Litt mye gass og brentbart materiale inni flaska så den kan si kabang uansett.. :P

Bra dere rakk flyet da :D

Elisabeth sa...

Men korka va jo på...:P